+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip sudominti mokinį matematika ir stiprinti jo mokymosi motyvaciją?

[singlepic id=533 w=200 h=200 float=right]Lektorės Lina Butkevičienė ir Jūratė Ivanauskienė, Kauno Stasio Lozoraičio vidurinės mokyklos mokytojos, gegužės 9 d. seminare šiuo pavadinimu atskleidė, kaip parengtas mokomųjų priemonių komplektas gali padėti kryptingai ugdyti įvairialypės mokinių grupės gebėjimus, kai visi mokiniai mokosi jiems tinkamiausiu būdu. Pristatyti matematikos vadovėlių ,,Matematika“  7 ir 8 kl. komplektai, aptartos veiksmingos mokymosi aplinkos, dirbant su mokomaisiais komplektais, formavimo strategijos.

Šiandien mokyklos, mokytojai, tėvai ir jų vaikai turi galimybę rinktis vadovėlius (jų komplektus). Vadovėliai ,,Formulė“ 5,6 kl. ir „Matematika“ 7,8 kl. ( „Šok“ serija) – tai ne tik mokomosios medžiagos (turinio elementų) išdėstymas. Tiek vadovėliuose, tiek visame jų komplekte autoriai diegė kruopščiai apgalvotą metodinę sistemą, kurios pajautimas gali padėti siekti išties aukštesnės ugdymo(si) kokybės. Kuriant šią sistemą buvo gausiai remtasi leidyklos ,,Šviesa“ atliktais tyrimais, autorių atliktais tyrimais, gausia moksline literatūra ir ilgamete gerąja darbo patirtimi.

Bendraudami ir bendradarbiaudami su vadovėlio autoriais, jo vartotojai galės geriau įvertinti siūlomo komplekto privalumus, sėkmingiau juo pasinaudoti plėtojant mokinių gebėjimus,  tiesiogiai gauti atsakymus į rūpimus klausimus, išsakyti savo pageidavimus.