+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokyklos įvaizdžio formavimas

[singlepic id=529 w=200 h=200 float=left]Gegužės 6 d. seminaras šia tema vyko Šilutės žemės ūkio mokykloje. Mykolo Romerio universiteto dėstytoja, buvusi Lietuvos švietimo ir mokslo ministro patarėja, žurnalistė ir leidėja Lidija Laurinčiukienė susidomėjimą žadino vien jau savo asmenybe, atskleidė mokyklų darbo privalumus ir trūkumus, negailėjo patarimų ir pasiūlymų, kaip reikėtų keistis, ir nebijojo pašiepti už negatyvius reiškinius, kurių patys tarytum ir nepastebime, bet iš šalies jie yra puikiai matomi.

Negailėdama drąsių palyginimų ir epitetų, komiškų savo asmeninio gyvenimo detalių atskleidimo lektorė skatino nesiliauti mokytis, keistis, būti lankstesniems, drąsesniems, labiau pasitikintiems savimi. Žinoma, visų pirma mokytojas turi mėgti savo darbą, mylėti ir gerbti mokinius bei visą bendruomenę, ir jau tada atsiranda motyvacija keistis, kurti patrauklią ir komfortišką savo darbo aplinką, o ne laukti, kol tai padarys kažkas kitas.

Laikmetis reikalauja, kad mokykla būtų atvira kaitai. Svarbu siūlyti tokias paslaugas, kurios būtų įdomios, naudingos, patrauklios ir sugebėtų pritraukti vis dažniau klientais vadinamus mokinius. Toks ir buvo seminaro tikslas, – formuoti patrauklų, pateisinantį atvykstančiųjų mokytis lūkesčius mokyklos įvaizdį, kuris auditorijos nuomone, pasiektas – lektorė tiesiog prikaustė mokytojų dėmesį, pateikė daug minčių kaip mokytojui ir mokyklai tobulėti.