+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė mokytojų išvyka į Lietuvos elektrines

[singlepic id=413 w=200 h=200 float=left]Kovo 27 dieną rajono gamtos mokslų mokytojai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Lietuvos elektrines. Aplankyta Kauno hidroelektrinė, Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė ir Lietuvos elektrinė Elektrėnuose.

Išvykos metu mokytojai susipažino su elektrinių veikla, istorija, svarbiausiais įrenginiais, veikimo principu. Mokytojus lydintys inžinieriai papasakojo apie elektrinių elektros energijos gamybos pajėgumus, pagrindinius elektrinių skirtumus, elektrinių reikšmę vieningoje elektros energijos sistemoje, poveikį aplinkai.

Buvo paaiškinta kaip  derinamas Kauno hidroelektrinės ir Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės darbas, nes jis  turi įtakos Kauno marių vandens lygiui, kodėl elektrinės dirba įprastai minimaliu pajėgumu, nors elektros energijos savikaina šiose elektrinėse yra mažiausia.

Mokytojams didžiausią įspūdį paliko lankymasis Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje. Čia 100 m aukštyje virš Kauno marių lygio įrengtas didelis dirbtinis vandens baseinas iš kurio ir į kurį vanduo teka 7,5 metrų skersmens ir 840 m ilgio vamzdynais. Be to ši elektrinė visu pajėgumu gali būti įjungta per 2 minutes, todėl  ji svarbi tais atvejais, kai reikia greitai patiekti į tinklą elektros energiją, kurios trūkumas susidaro dėl gedimų elektros energijos sistemoje.

Išvykos metu patirtais įspūdžiais ir įgytomis žiniomis pedagogai galės pasidalinti su savo kolegomis ir mokiniais.
[nggallery id=25]