+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė mokytojų išvyka į Klaipėdos “Žaliakalnio” gimnaziją

[singlepic id=347 w=200 h=200 float=left]Rajono anglų kalbos ir istorijos mokytojai kovo devynioliktąją aplankė Klaipėdos “Žaliakalnio gimnaziją. Edukacinės išvykos metu mokytojai susipažino su vieninteliu Lietuvoje V. Šekspyro klubu-muziejumi “Globe”, Mažosios Lietuvos kultūros paveldo, Istorijos muziejų, veikiančių šioje gimnazijoje, edukacine veikla.
Klaipėdos “Žaliakalnio” gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Natalija Račkovskaja ir jos vadovaujamo anglų kalbos klubo merginos pateikė teatralizuotą V. Šekspyro muziejaus, veikiančio jau vienuoliktus metus,  pristatymą. Istorijos mokytoja metodininkė Natalija Ameljančik papasakojo apie respublikos ir mokyklų muziejų vaidmenį ugdymo procese, gimnazijos istorijos muziejaus kūrimą, darbą su muziejų fondais ir dokumentavimą. Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Irena Grauslienė kalbėjo apie gimnazijos muziejų vaidmenį ugdant mokinių pilietiškumą ir pagarbą gimtojo krašto kultūros paveldui, pristatė jos lietuvių kalbos kabinete įkurtą Mažosios Lietuvos kultūros paveldo muziejų.
Šilutiškius žavėjo ne tik daugybė muziejuose eksponuojamų mokinių kūrybinių darbų, bet ir jų gebėjimas pristatyti savo gimnaziją, pasididžiavimas bendruomenės pasiekimais. Lydėdami svečius gimnazijoje, rusakalbiai mokiniai lietuvių ir anglų kalbomis gyvai ir sklandžiai pasakojo apie savo veiklą juose, o anglų kalbos klubo “Gaublys” merginos dar pradžiugino ir V. Šekspyro sonetu bei ištrauka  iš dramos “Romeo ir Džiuljeta”.
Rajono pedagogai iš  šios kelionės parsivežė daug gražių idėjų savo metodinei veiklai.