+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Specialistų pagalba mokiniams Vainute

[singlepic id=337 w=200 h=200 float=left]Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos specialistai kartu su mokyklų Vaiko gerovės komisijų nariais nuolat bendradarbiauja teikdami įvairaus pobūdžio konsultacijas mokyklų mokytojams, specialistams (logopedams, specialiesiems ir socialiniams pedagogams, psichologams, mokytojo padėjėjams) ir mokiniams bei jų tėvams, globėjams, rūpintojams.
Nuo sausio 11 iki kovo 4 dienos Švietimo  pagalbos tarnybos psichologės Genovaitė Voitenko ir Ilona Norgėlienė individualiai konsultavo Vainuto vidurinės mokyklos 11 mokinių ir jų tėvelius. Pasibaigus konsultacijų ciklui, psichologės teikė rekomendacijas tėvams ir mokyklos socialinei pedagogei Elenai Žąsytienei, kurie toliau įsipareigojo bendradarbiauti tarpusavyje  ugdydami mokinius, gerindami psichologinio mikroklimato situaciją mokykloje ir namuose.
Šiandien psichologo pagalba mokyklose labai aktuali, nes daugėja psichinės sveikatos problemų tiek tarp vaikų, tiek tarp suaugusiųjų. Asmenys, norintys pagalbos ir ją priimantys,  problemas įveikia greičiau. Sudėtingiau yra tais atvejais, kai psichologo pagalba vaikui brukama per prievartą.
Švietimo pagalbos tarnybos specialistai registruoja pageidaujančius apsilankyti jau 2014-iesiems, dėl to konsultuoti į mokyklas vyksta tik išimtinais atvejais. Dažniausiai vykstama į mokyklas Vaiko gerovės komisijos nariams ir mokinių tėvams pristatyti pedagoginio psichologinio vertinimo išvadas.