+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Meninės terapijos panaudojimas vaiko kūrybinės saviraiškos plėtotei

[singlepic id=335 w=200 h=200 float=left]2013 m. kovo 5 d.  rajono priešmokyklinio ugdymo metodinio būrelio pedagogai Šilutės lopšelyje-darželyje “Žvaigždutė” dalinosi patirtimi apie meno terapijos naudojimą ugdymo procese.
Saugų vaikų darželio auklėtoja Irena Rimkuvienė skaitė pranešimą „Meninės terapijos panaudojimas vaiko kūrybinės saviraiškos plėtotei“. Pedagogė supažindino, kas tai yra meno terapija, kokios jos pritaikymo ugdymo procese galimybės, pateikė daug savo darbo pavyzdžių, kaip ji meno terapiją panaudoja vaikų ugdymui(si), gerindama vaiko savijautą, bandydama suprasti vaiko vidinį pasaulį, bendraudama su tėvais. Susirinkimo dalyvėms pateikė įvairių užduočių, mokydama suprasti save, išlaisvinti savo mintis ir jausmus.[singlepic id=336 w=200 h=200 float=right]
Metodinio susirinkimo metu taip pat vyko  idėjų mugė „Į vaiką orientuoto ugdymo(si) organizavimo galimybės, turtinant edukacines erdves priešmokyklinio amžiaus grupėse“. Būrelio pirmininkė Laimutė Toleikienė pakvietė pedagoges pasidalinti patirtimi, kaip galima turtinti edukacines erdves, kad vaikui būtų įdomu, jaustųsi svarbus ir laukiamas, ugdytųsi visos kompetencijos.
Pirmininkė pristatė ant pirštinių tėvelių pagamintus pasakų personažus, kuriuos naudoja pasakų sekimui, vaidybai, LEGO žaidimą, didaktinį Žaidimą „Lietuva, Latvija, Estija“. Lidija Balsienė (lopšelis darželis „Žibutė“) papasakojo apie pirštinines lėles, jų paskirtį ir naudą. Rasa Stasytienė (lopšelis darželis „Žvaigždutė“) pristatė jausmų lėles, kurias darė su vaikais ir tėvais. Jausmų lėlės padeda vaikui papasakoti apie save, pastebėti ir įvardinti savo ir kitų savijautą. Rita Šteinienė (lopšelis darželis „Ąžuoliukas“) pademonstravo vaikų pagamintą žaidimą „Kurkime kartu“. Vitalija Petronytė (lopšelis darželis „Pušelė“) pristatė savo sukurtą priemonę „Žuvys“, kurią naudoja skaičiavimui, spalvų, raidžių, skaitmenų pažinimui. Genė Danielienė (Traksėdžių pagr. mokykla) papasakojo apie savo sukurtą pažintinę priemonę „Miško paslaptys“, kurioje užfiksuotos Traksėdžių gamtos, paukščių ir augalų akimirkos. Žydronė Aleničevienė (lopšelis darželis „Žvaigždutė“) pristatė žaidimus „Mįslių kraitelė“, „Mano pirmoji viktorina“ ir dėlionę „Metų laikai“. Pakomentavo žaidimų naudą, panaudojimo galimybes vertinant vaikų pasiekimus. Reda Jakienė (lopšelis darželis „Žvaigždutė“) pademonstravo pačios sukurtą žaidimą „Žiniukų taisyklės“, kurį naudoja jau daugelį metų. Milana Macijauskaitė (. Ž. Naumiesčio mokykla-darželis) pasidalino patirtimi, kaip su vaikais augina gėles, taip turtindama grupės aplinką, o vaikai eksperimentuoja, susipažįsta su gėlėmis.