+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Informacinių technologijų mokytojų veiklos aktualijos

[singlepic id=313 w=200 h=200 float=left]Vasario 21 d. rajono informacinių technologijų mokytojai rinkosi į metodinį susirinkimą, kuriame aptarė artimiausias veiklas iki mokslo metų pabaigos, pasirengimą pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimui.
Šilutės Martyno respublikos konferencijos „Saugesnio interneto diena 2013“,pagrindinės mokyklos informacinių technologijų mokytoja metodininkė Rita  Barkauskienė  pateikė išgirstas naujoves iš respublikos konferencijos „Saugesnio interneto diena 2013“, kurioje mokytoja dalyvavo su savo mokyklos mokiniais. Mokytoja taip pat pasidalijo patirtimi, kaip organizavo savo mokyklos mokiniams komiksų konkursą.  Dalydamiesi respublikos konferencijos „Saugesnio interneto diena 2013“  įspūdžiais mokytojai  nutarė organizuoti jubiliejinę, dešimtąją rajono mokinių ir mokytojų konferenciją „Informacinės technologijos mokinių darbuose“.
Metodinio būrelio susirinkime dalyvavo ir pedagogės iš Pagėgių, kurios taip pat siūlė idėjas ir pageidavo dalyvauti su mokiniais rajono informacinių technologijų mokytojų organizuojamuose renginiuose.
Nutarta dėl metodinės veiklos intensyvumo į balandį nukelti Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Vitalijos Jurienės ir metodinio būrelio mokytojų ketvirtus metus su didžiausiu pasisekimu organizuojamą konkursą 6-7 klasių mokiniams “RAM’UKAI”. Renginys skirtas sudominti mokinius naudotis informacinėmis kompiuterinėmis technologijomis, susipažinti su jų teikiamais privalumais mokantis įvairių dalykų, ugdo kūrybiškumą, aktyvumą, informacinę kultūrą. Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vitalija Jurienė, kuruojanti informacinių technologijų metodinį būrelį, teikė svarių siūlymų dėl metodinės informacinių technologijų mokytojų veiklos, “RAM’UKŲ” konkurso nuostatų atnaujinimo.

Kalbėta ir dėl informacinių technologijų mokytojų metodinės dienos organizavimo, gerosios patirties sklaidos, kurią planuojama nukelti į birželio mėnesį.

Susirinkimo dalyviai paprašė pasidalinti mintimis apie profesinį tobulėjimą Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoją  ekspertę Tatjaną Balvočienę, šiuo metu dirbančią programos „Renkuosi mokyti!“  pedagogine  konsultante pagal ilgalaikę pedagogų stažuotę VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“ Vilniuje. Mokytojams buvo įdomu išgirsti konsultantės  pasakojimą apie jos naujo darbo patirtį ir galimybę susipažinti su įvairių Lietuvos mokyklų, kuriose dirba „Renkuosi mokyti!“ mokytojai, pedagogine praktika. Tatjana Balvočienė paragino mokytojus, siekiančius tapti stažuotojais, tobulinančiais savo kvalifikaciją, dalyvauti  Ugdymo plėtotės centro siūlomoje atrankoje.
Mokytojai paprašė pedagoginės konsultantės Tatjanos Balvočienės  seminaro birželio mėnesį,- bus puiki proga plačiau pakalbėti apie rajono informacinių technologijų mokytojų  kvalifikacijos tobulinimo galimybes ir praktiką.