+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė pamoka

[singlepic id=184 w=200 h=200 float=left]Gruodžio 6 d. senajame Šilutės muziejuje vyko edukacinė pamoka rajono gyventojams “Kalėdų laukimo dvasia lietuvininkų krašte”. Pamoką šišioniškių tarme vedė Šilutės muziejaus etnografė Indrė Skablauskaitė, supažindinusi su lietuvininkų krašto tradicijomis, burtais  ir papročiais.

Salos etnokultūros centro direktorė Birutė Servienė pademonstravo, kaip pasigaminti eglutės žaisliukus iš natūralių medžiagų: obuoliukų, morkų, antrinių žaliavų.

Tautodailininkė, Šilutės muziejaus restauratorė Idalija Ragelienė pasiūlė idėjų, kaip žaisliukus gaminti iš siūlų.

Dailininkė  Monika Dobrovolskytė gamino iš popieriaus kalėdinių patiekalų koliažus.

Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Irina Budvytienė pasidalino paukščiukų gamybos iš šieno ir šiaudų patirtimi.  Pamokos dalyvius Šilutės muziejus vaišino lietuvininkų kafija, tija ir vofeliais.

Pamokos tikslas buvo pasisemti idėjų, kaip pagal senąsias tradicijas iš natūralių medžiagų gaminti žaisliukus eglutėms, kurios bus puošiamos H. Šojaus dvare gruodžio 14 d. eglutės įžiebimo šventei.  Tai veikla pagal projektą „Lietuvininkų tradicijų atspindžiai kalendorinėse šventėse“, kurioje pakviesti talkinti ir Švietimo pagalbos tarnyba, rajono švietimo įstaigos.[nggallery id=6]